Als ik het niet kan, kun jij het ook!9200000046234214

Komische en persoonlijke verhalen over afvallen en taarten bakken.

Cabaretier Sara Kroos vertelt in dit boek op humoristische wijze en vooral enorm eerlijk over haar jarenlange strijd met de kilo’s. Verhalen over de liefde voor eten en over zoete troost worden afgewisseld met verhalen over honderd mislukte diëten en nog meer mislukte tips. En helaas voor een vrouw die wil afvallen, is Sara’s hobby niet sporten, maar taart bakken. Patissier Francis van Arkel zorgde voor de heerlijke taartrecepten in dit boek.

De recepten zijn zorgvuldig afgestemd op de ontroerende en grappige momenten die Sara omschrijft en die om taart vragen. Taart bij blijdschap en verdriet, om te vieren en te troosten. Een koffie-pepertaartje bij een verhaal

over een vriendin met een burn-out en het perfecte chocolade-taartje tegen liefdesverdriet. Een heerlijk én eerlijk boek over gewicht, mooie en komische momenten aan de keukentafel en met recepten voor taarten die variëren van 40 tot 400 kilocalorieën per punt.

“Mijn gewicht schommelt al jaren zo enthousiast als een kleuter in de speeltuin.
Ik heb een marge van twintig kilo. Ik ben twintig kilo afgevallen, dertig kilo aangekomen, om vervolgens tien kilo af te vallen om weer terug bij af te zijn”.

Over de auteurs:

Sara Kroos is een bekend cabaretier. Ze speelt al meer dan vijftien jaar in het theater voor uitverkochte zalen en schreef columns en verhalen voor verschillende bladen. Dit theaterseizoen speelt zij haar voorstelling ‘Doorgefokt’ door het hele land. Francis van Arkel is patissier en schreef meer dan twintig kookboeken. Sara en Francis zijn vriendinnen en sloegen de handen ineen voor dit boek met verhalen en recepten. De taartrecepten zijn zorgvuldig afgestemd op de thema’s van de verhalen.

“Wat een goed idee! Een prachtig boek vol hilarische en smakelijke verhalen gecombineerd met geweldige taartrecepten die thuis goed te maken zijn.” Rudolph van Veen “Bij Sara zit je aan tafel met koffie voor je neus en bakkerettes in alle kleuren en geuren. Poezen die er wat bij spinnen. Dan loopt het water je zo uit de mond van heerlijkheid. Eigenlijk zou dit boek dat haar bakgeheimen prijsgeeft, verboden moeten worden!”

Paul de Leeuw


“Mooie herinneringen omlijst met zoete koek. Briljant, lief, erg grappig en ontroerend. Echt een boek voor vriendinnen aan de keukentafel.”

Irene Moors

Bestel via Bol.com

doorkijkSara Kroos – Doorkijk

Haar fans wisten al dat Sara Kroos over een scherpe pen en een uniek observatievermogen beschikt. Met Doorkijk zet ze een nieuwe stap in haar veelzijdige loopbaan en laat ze een verfrissend, volstrekt eigen literair geluid horen. De verhalen in Doorkijk beginnen met een slice of life: een schets van een schijnbaar alledaagse situatie. Twee zeventigers in hun voortuin, een eenzame toerist, een doodgewoon echtpaar op een feestje. Maar wat zou er achter de façades schuilgaan? vraagt Kroos zich vervolgens af.

– Wat doet die toerist als hij alleen op zijn kamertje zit?

– Hoe houden die zeventigers het met elkaar uit?

– Wat doet de doodgewone echtgenoot in zijn schuurtje?

Sara Kroos zet haar rijke verbeeldingskracht aan het werk en biedt ons dertig tragikomische doorkijkjes achter de gordijnen van onze medemens.

Bestel via Bol.com

Of als e-book via iTunes

1001004005733017Sara Kroos – Rekent af

Een verzameling van de columns die Sara wekelijks voor Viva schrijft plus enkele niet eerder gepubliceerde stukken. Kroos rekent op scherpe en hilarische wijze af met verplichte vakanties, de paragnost, vrouwen van 35, uitgebloeide stellen, de gelukkige ex en andere overbodige, emotionele bagage die voor velen herkenbaar is uit de eigen of nabije omgeving.

Bestel via Bol.com

 

Sara Kroos – Bij mij thuisarticle0f31

Eindelijk een boek dat kinderen helpt om hun thuissituatie te begrijpen – en die van hun klasgenootjes.

Heb jij twee mama’s, hoe kan dat nou? Waarom woon jij alleen in het weekend bij je papa?

Wat doe je als je kind zich er bewust van wordt dat niet iedereen een doorsneemama, -papa of -broertje heeft? Bij mij thuis laat kinderen van 4 tot en met 8 op een nuchtere en speelse manier kennismaken met een grote verscheidenheid aan thuissituaties. Zonder betutteling portretteren Bianca Bloemen en Sara Kroos in herkenbare tekeningen en ontroerende versjes een schoolklas vol kinderen, allemaal met hun eigen verhaal.

Niet alleen kunnen kinderen zich zo in hun leeftijdsgenootjes verplaatsen, ook is er ruimte voor hun eigen verhaal en tekeningen. Bij mij thuis is het eerste deel in een reeks vrolijke kinderboeken over diversiteit.

Bestel via Bol.com